Retket

Tämä artikkeli kuuluu luokkaan Arjen taidot ja sillä on avainsanat , .

Vinttirock ’07 –nuorisotapahtuma 25.4. 2007 Loimun nuorisotilassa.

Vinttirockiin lähtivät kaikki paitsi Kumbuka ja Fikrije. Tapahtuma oli tarkoitettu nuorille, ja se oli päihteetön. Siellä soittivat Järvenpääläiset bändit, ja järjestäjistä useat olivat nutukkalaisille tuttuja. Kaikki viihtyivät mielestäni hyvin, paitsi että korvatulpat olisivat olleet hyvät. Katsottavaa riitti, sillä tapahtumassa oli paljon paikallisia nuoria, jotka olivat suunnilleen samanikäisiä kuin nutukkanuoret. Tapahtuma kesti monta tuntia, ja joitakin rupesi väsyttämään. Lopulta läksimme pois viimeisen esiintyjän esiintyessä, sillä kukaan ei oikein edes tykännyt bändistä (paitsi Nehmat, joka tykkäsi jokaisesta). Bujar olisi halunnut jäädä, mutta en ollut varma, osaako hän takaisin, joten lähdimme kaikki yhtä matkaa. Bujar osti eurolla arvan, jolla voitti suunnattoman lampunvarjostimen! Vitsailimme siitä tulomatkan, pojat suunnittelivat laittavansa sen vessaan.

Bujar, Nehmat ja lampunvarjostin.

Musiikkia ja nuoria ihmisiä.

Fame –musikaali Järvenpäätalolla 10.5.2007. Musikaali oli Järvenpään teatterin ja Järvenpään työväenopiston ja nuorisotoimen yhteistyöproduktio.

Nutukkalaiset olivat innoissaan lähtemässä taas rocktapahtumaan, mutta selitettyäni asian eli että olemme menossa musikaaliin, ei into hiipunut. Päinvastoin, Kumbukakin aikaisemmin valitettuaan päätään melusta oli innokkaana lähtemässä. Myös Järvenpäätalon näkeminen oli heidän mielestään mukavaa. Fikrije ei ollut lähtemässä, enkä nähnyt häntä missään. Pyysin Raidilta hänen numeronsa ja soitin siihen. Hän sanoi painokkaasti, että ei halua lähteä, enkä sitten enempää suostutellutkaan. Sen sijaan Nikkilässä oli Mamadoun ja Admiron kaveri, joka halusi lähteä. Näin Fikrijen lippu ei mennyt hukkaan, ja kaverikin pääsi nauttimaan musikaalista.

Näillä retkillä en ole tarkoituksellisesti holhonnut oppilaita, vaan nytkin annoin jo lähtiessä pääsyliput heille, ja käskin pitämään niistä itse huolta. No, Nehmat tuskaili sitten tapahtumapaikalla, kun lippua ei meinannut löytyä, mutta se löytyi kuitenkin takin taskusta. Nutukkalaiset eivät ole juurikaan käyneet teatterissa, paitsi Suomessa, ja Anna Liisa –näytelmä oli jäänyt mieleen. Keskustelimme siitä ja sain käsityksen, että vaikka esitys oli surullinen, he olivat pitäneet siitä. Fame -esitys oli taas täynnä energiaa, ja nutukkalaiset pääsivät esitykseen hyvin mukaan. Eräs hahmo nauratti meitä ihan suunnattomasti, kun hän esitti suomalaista nuortamiestä, joka yritti flirttailla tytöille muttei ikinä onnistunut. Näytelmässä oli paljon tanssi- ja laulukohtauksia, joten sitä oli hauska katsoa, jos ei saanut selvää puheesta. Kyselin tunnelmat esityksen jälkeen, ja kaikki pitivät esityksestä. Heidän mielestään suomalaiset ovat taitavia. Luulen, että retki täytti taas tehtävänsä: se oli viihdyttävä, nähtiin uusi paikka, uusia ihmisiä ja tutustuttiin suomalaiseen kulttuuriesitykseen.

Mehdi, Hasar, Raid, Bujar ja Nehmat Järvenpäätalon aulassa.

Dudu, heidän kaveri, Kumbuka, Mehdi, Admiro ja Mamadou odottelevat esityksen alkamista Järvenpäätalon aulassa. 

Samoihin aiheisiin liittyviä artikkeleita:


Kommentit

Kommentoi tätä tuntikuvausta : oletko esim. hyödyntänyt tämän sivun ideoita omassa opetuksessasi?