Ryhmäyttäminen, omiin ideoihin luottaminen

Tämä artikkeli kuuluu luokkaan Arjen taidot ja sillä on avainsanat , .

Opetuksen tavoitteet:
Mielikuvitus ja omiin ideoihin luottaminen, henkilön esittely

Työtavat ja materiaali:
Alkupiiri: Aamun tunnelmat, kysellään kuulumiset vuorotellen vieruskaverilta.
Ihanteellisen presidentin/päämiehen ominaisuudet yhdessä keskustellen taululle: mihin asioihin perustuu ihmisen arvoasema eri kulttuureissa?
Henkilöiden elämäntarinoiden keksiminen: jokainen valitsee lehdestä henkilön kuvan ja kirjoittaa hänestä esittelyn: mikä kuvan henkilön nimi on, mistä hän pitää, missä hän asuu, mitä hän tekee työkseen, millainen elämä hänellä on ollut. Lopuksi henkilöt esitellään ryhmälle.

Työtapojen ja materiaalin toimivuus:

Onnistui hyvin. Kaikki saivat tehtyä esittelynsä. Hahmojen kautta kerrottiin yllättävän henkilökohtaisiakin asioita esimerkiksi elämästä omassa maassa ja toiveita elämästä Suomessa.

Loppupiiri arviointi ”rikkinäinen puhelin” – leikin avulla. Ryhmä seisoo tai istuu piirissä. Aloittaja keksii jonkin lauseen ja kuiskaa sen vierustoverin korvaan. Tämä välittää viestin eteenpäin ja viimeinen sanoo viestin ääneen. Ryhmä tarkistaa, miten viesti muuttui. Tällä kertaa piiriin lähetettiin kiertämään ajatuksia tunnista. Tämä on myös hyvä keskittymisharjoitus. Ryhmän alussa harjoitus opettaa kuuntelemaan ja kiinnittämään huomiota viestien välittämiseen ja kommunikaation täsmällisyyteen.

Tuntimäärä: 2

Samoihin aiheisiin liittyviä artikkeleita:


Kommentit

Lukijoiden kommentteja:

  1. Natasha kirjoitti 19.6.2015

    Taisin hieman ke4rjiste4e4 tussoa ajatusvirrassa.. Ensinne4kin korostan, ette4 en ole markkinoinnin asiantuntija, vaan katselen te4te4 ulkoape4in. Toiseksi, en misse4e4n nimesse4 ve4ite4, ette4 sosiaalisen median palveluja myyve4t tahot tuottaisivat turhia palveluita, en sinne pe4inke4e4n. Ne firmat, joiden kanssa olen tehnyt yhteistyf6te4 tai joihin olen le4hemmin tutustunut, tekeve4t todella asiantuntevaa tyf6te4 kannattaisi tutustua.Jostain tosin tulee kuva myf6s noista fcbercooleista firmoista, jotka pyrkive4t luomaan sinussa tunnetta, ette4 et ole ajan hermoilla, tiput junasta, et ole nuorekas jne, jos et osta heide4n palveluitaan. En myf6ske4e4n usko, ette4 kovin moni somepalveluja ostava yritys on niin naiivi, ette4 menee noihin vain 99-tyyppisiin lankoihin (tai kuvittelee saavansa 3milj. seuraajaa..). Musiikin alalla jotkut jazz- tai klassisen musiikin harrastajat ve4itte4ve4t, ette4 poppihitteje4 nyt kuka tahansa osaa tehde4. Sama harhakuva tuntuu olevan nyt vallalla sosiaalisen median osalta. Kylle4 nuo kampanjat ovat yleense4 muutakin kuin FB-fanisivun perustamista. Itse kritisoin le4hinne4 joidenkin firmojen tapaa markkinoida, ja fcbercooli imago on aina hieman e4rsytte4nyt. FB on merkitte4ve4 markkinointikanava monille. Harvemmin se tarkoittaa mainoksia, vaan tuota osallistamista , on se sitten miten aitoa tai epe4aitoa tahansa. Moni tuntee jonkinlaista omistajuutta oman FB-tilansa osalta, joten sinne on turha menne4 mainostajan sorkkimaan. Olin viime kese4ne4 tyytyve4inen ere4e4ste4 hifiliikkeeste4 saamaani palveluun ja sanoin omistajalle, ette4 perusta fanisivu Facebookiin, niin mine4 tulen faniksi, jolloin kaverini ehke4 huomaavat minun arvostavan heide4n palveluitaan. He4n kertoi vihaavansa kaikkia noita Facebookeja, joten asia je4i siihen . Taatusti olisi lise4nnyt tunnettavuuttaan.

Kommentoi tätä tuntikuvausta : oletko esim. hyödyntänyt tämän sivun ideoita omassa opetuksessasi?