Suomen historia: vierailu Kansallismuseossa

Tämä artikkeli kuuluu luokkaan Yhteiskunta ja sillä on avainsanat , .

Opetuksen tavoitteet:

Havainnollistaa Suomen historiaa ja kerrata jo opittua. 

Työtavat ja materiaali:

Vierailu Kansallismuseossa, jossa opas tutustutti opiskelijoita 1800- ja 1900- luvun historiaan selkokielellä. Opiskelijat olivat saaneet äänestää, mihin aikakauteen he halusivat opastuksen. 

Opettaja oli antanut läksyksi käydä tutustumassa Kansallismuseon www-sivuihin ennen vierailua. Opastuksen lisäksi opiskelijat saivat kierrellä museossa itsekseen ja tutustua itseä kiinnostaviin asioihin tai kulkea opettajan mukana.

Työtapojen ja materiaalin toimivuus:

Museossa käynti oli hyvä sijoittaa viimeisille oppitunneille, joilla Suomen historiaa käsiteltiin, koska näin opiskelijat saivat vierailusta paljon enemmän irti. Kiersimme itse museon esihistorian ja keskiajan perusnäyttelyt sekä aarrekammion, jossa vanhat suomalaiset rahat herättivät paljon ihmetystä. Lähes kaikki opiskelijat kulkivat opettajan mukana koko ajan.

Opas kierrätti ryhmää 1800- ja 1900- lukujen läpi ja osa opiskelijoista kysyi oppaalta lisätietoja kiinnostavista asioista. Tällaisia olivat Venäjän keisarin valtaistuin sekä savupirtti, jossa pystyi kuvittelemaan, millaista elämä oli Suomen maaseudulla 150 vuotta sitten.

Museossa käynti oli ehdottomasti tarpeellinen päätös historian opiskelulle, sillä sen kautta koulussa käsiteltyjä asioista pystyi havainnollistamaan helposti. Jos aikaa olisi ollut runsaammin, historia- ja kulttuurikohteissa olisi voinut vierailla enemmänkin, sillä niiden kautta saatavat elämykset tukivat hyvin kouluopetusta.

Tuntimäärä: 3

Samoihin aiheisiin liittyviä artikkeleita:


Kommentit

Kommentoi tätä tuntikuvausta : oletko esim. hyödyntänyt tämän sivun ideoita omassa opetuksessasi?