ETU ry

Edustajat turvapaikanhakijalapsille

ETU ry on valtakunnallinen yhdistys, jonka tarkoituksena on palvella kaikkia turvapaikanhakijalasten edustajia ympäri Suomea.  Yhdistyksen tarkoituksena on edistää, kehittää ja valvoa edustajien yleisiä ja yhteisiä toimintaan ja tehtäviin liittyviä etuja, edistää jäsentensä välistä yhteistoimintaa sekä parantaa alan yleisiä toimintaedellytyksiä. Toiminnan tavoitteena on edistää ilman huoltajaa tulleiden turvapaikanhakija- ja pakolaislasten edun toteutumista.
Tarkoituksensa toteuttamiseksi yhdistys:
- seuraa alan kehitystä ja lainsäädäntöä, tekee niihin liittyviä aloitteita, esityksiä ja antaa lausuntoja
- välittää alaan liittyvää tietoa, laatii selvityksiä ja edesauttaa alaan liittyvän koulutuksen toteutumisesta
- antaa neuvontaa ja opastusta yhdistyksen jäsenille edustajan tehtävästä ja toiminnasta

Yhdistyksen jäsenet

Yhdistyksen varsinaiseksi jäseneksi voidaan hyväksyä henkilö, joka hyväksyy yhdistyksen tarkoituksen ja säännöt ja joka on toiminut tai toimii kotouttamislain mukaisena edustajana ja sitoutuu edustajakoulutuksiin.
Kannatusjäseneksi voidaan hyväksyä yksityinen henkilö tai oikeustoimikelpoinen yhteisö, joka haluaa tukea yhdistyksen tarkoitusta ja toimintaa.
Yhdistyksen hallitus hyväksyy hakemuksesta varsinaiset jäsenet ja kannatusjäsenet.
Yhdistyksen jäsenmaksu yksittäisille henkilöille on 20 euroa / vuosi.
Kannatus- ja yhteisöjäsenmaksu on 100 euroa (kertasuoritus).

Liity jäseneksi / Bli medlem: Lomake/Blankett

Yhdistyksen toimihenkiöt ja yhteystiedot: PDF

Kokous- ja kokoontumiskutsuja - 18.2. ja 24.3.2011:

ETU ry:n kokouksissa on tullut esiin tarve jutella asioista vapaamuotoisemmin ja laajemmin kuin mihin yhdistyksen kokouksissa on ollut aikaa ja mahdollisuutta. Tämän takia ajattelimme kokoontua noin joka toinen kuukausi vapaamuotoisemmin. Seuraava tällainen vapaamuotoinen tapaaminen on pe. 18.2. klo 18 eteenpäin Kulttuurikeskus Caisan Cafe Caisassa Helsingissä. Caisan ravintolasta saa kurdilaistyyppistä ruokaa klo 21 asti. Alustava varaus on jo tehty tuohon paikkaan, mutta jatkossa voimme kokoontua muualla ja myös muualla Suomessa. Tässä vielä osoitetiedot: Mikonkatu 17 C / Vuorikatu 14 / Kaisaniemen metroasema. Tervetuloa hallituksen puolesta!

Seuraava ETU ry:n kokous päätettiin pitää Yhteiset Lapsemme ry:n Yksintulleet-hankkeen iltapäiväseminaarin jälkeen 24.3. klo 17-19 Helsingissä (Väestöliitto, Kalevank. 16 A. Alaovi on kiinni, tulijat voivat soittaa minulle 050-373 9932).

Kokouksen esityslista lähetetään lähempänä, mutta käsiteltäviä asioita voi tietenkin jo ehdottaa.
changelly fees